Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 18. 2. 2013.

Suzna kost

Autor

Istoričar, pesnik i publicista

Postoji jedan trik, koji se naveliko koristi u onim emisijama koje se zovu TV dueli, radi što kvalitetnijeg predstavljanja kandidata neke političke organizacije.

Taj trik se zove trik suzne kosti i vrlo je jednostavan.

Političar dobije instrukcije o čemu da priča i na koji način da izloži to što je spremio, a da ga njegov protivnik ne bi dekoncentrisao sugeriše mu se da pogled drži fiksiran na suznoj kosti protivnika u debati.

Na taj način, gledaoci imaju utisak da pažljivo sluša protivnika dok zapravo naš političar razmišlja kako je pametan, baš je dobro ono rekao, nikad nije bio bolji...

Hraneći se tako pozitivnim mislima (negativne ne sme da ima ni prema protivniku!) dočekaće da mu voditelj da ponovo reč i nastaviti sa svojom pričom. Tada onaj drugi počinje da gleda u suznu kost.

Tako se vrlo često dešava da se u političkim debatama čuju sledeći dijalozi:

Političar 1: ''...i da završim kada je ova tema u pitanju: ukoliko mi dođemo na vlast, istražićemo sve sumnjive privatizacije!''
Političar 2: '' U jednom delu sam saglasan sa uvaženim protivnikom – socijalni momenat se nikako ne sme zaobići, naprotiv. Mi se zalažemo za otvoreno tržište, jasne evropske standarde i besplatno zdravstvo, zašto da ne...''
Voditelj: Ali ovde je reč o sumnjivim privatizacijama!?
Političar2: Svakako, svakako, to ste dobro primetili. Sumnjive privatizacije su rak rana našeg društva i mi ćemo ih rešiti čim rešimo pitanje Kosova i Metohije. Kao što se zna, mi smo tu već povukli određene korake...''
Voditelj: A privatizacije?
Političar2: I privatizacije, zašto da ne? Nažalost njih smo malo dodirnuli u emisiji ali kako da ne! Privatizacije nas tek čekaju!

Trik suzne kosti je postao naša realnost.

Koliko god da nam je loše, da pričamo o niskom standardu,niskom natalitetu i visokom mortalitetu, mogućem otcepljivanju dela teritorije ove naše male Srbijice i sve prisutnijoj gladi i nezaposlenosti stanovništva, čućemo priče o evropskim vrednostima i evroatlantskim integracijama, uspehu u borbi protiv organizovanog kriminala i vraćanju dinara na zacrtani kurs.

Kada se na različitim šalterima počnu da čupaju kose zbog visine računa za struju, slušaćemo o tuči navijača klubova koje su oformili vojska i policija. Tako nastavljamo da živimo autistično,svako u svom svetu, ne primećujući one oko nas.

Što se onih političara tiče... Svaka vlast gleda narod u suznu kost pa tako i ne vidi njegove suze - stvarnost suzne kosti je zamućena suzama.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Gordana Stojanović

    23:31 // 22. 2. 2013.

    Vaš komentar je veoma kritičan prema sadašnjoj vlasti. Zašto u ime struke i znanja ne uzmete poziciju direktora muzeja?

  • Gagi

    21:33 // 18. 2. 2013.

    "Kada se na različitim šalterima počnu da čupaju kose zbog visine računa za struju, slušaćemo o tuči navijača klubova koje su oformili vojska i policija." SJAJNO!Sad mi je jasno sto se prica da ce Veljovic i dalje biti direktor policije ali sto unapredjenja u Vojsci?:)))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: