Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:02, 31. 10. 2019.

Aber braćo Srbi

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Braćo Srbi i sestre Srpkinje, eve, čatim ovej novine, buljim u ovaj televizor i sve mi se pričinjava da ovoj na dobro neće iskoči. Svrtku nemam, majem se k'ko ulav po sokaci. Ič ne spijem, dremka mi na oči ne doodi. Cel d'n trošku leb u usta nesam turija. Snaga mi aljinku ne drži. Izgubija sam merak i na kafane i na čalgidžije, golem stra' me ufatija.

A bre, neje me stra' za men i ovija moji kardaši. Naše beše, pa prođe. Što smo napraili, napraili smo. Što smo si nadrobili u panicu, toj će kusamo.

Neje me stra' ni za političari. Čim se naprai niki kal'b'l'k i čim osetu ćutek, oni će si izbegaju kude ovija njiovi belosvetski tatkovci, koj na Krim , koj na Floridu. Otud će ni pisuju knjige, k'ko u njiovo vreme beše poubavo i k'ko će se vrnu čim se kurtališemo od ovija sag'šnji.

Neje me stra' ni za ovuj najpametnu decu što se potikaše po beli svet. Ono, istin je, duša me boli kad se setim k'ko će po belosvetski varoši pravnici da teraju kamioni, ekonomisti da metu sokaci, filozofi da peru sudovi, a dokturi da zabrisuju starci po starački domovi.

Dadomo gi, k'ko na Turci što smo davali "DANAK U KRVI", dadomo gi a ne trepnumo, još se pofalimo kod ovija iz MMF, k'ko se za č's kurtalisamo od taj belaj i s'g nema koj da iska rabotu po bolnice i fabrike. Pametna su ni deca. A pamet, k'ko voda, dajma si nađe put da iskoči na videlo.

Stra' me za vas što ostadoste ovde među ovej tri Morave, da orete ovuj namučenu zemlju nađubrenu s's osiromašeni uranijum, da rabotite po ovej fabrike što vi gi vlas', za dobre pare, pazari od Švabe, Turci, Korejanci i resto belosvetski prevaranti.

Stra' me za vas što ste se ispodelili na Kurtini i Murtini, pa se s'g pljujete, s's lajna mažete, optužujete koj je lopov a koj ima švalerku. Nazlili ste se, nakostrešili ste se, malko fali da se potepate. A znajete li, kude padne ćutek, tuj sreća nema. Znajete li k'd poplavi Nišava, što iskoči iz vodu?

Manjujte se i od jedni i od drugi. Ič ne slušajte što vi zbori pomoćnik na četvrtog sekretara petog zamenika na šestog pomoćnika ministra bez portfelj. Bataljujte parade i falenje s's tenkovi i aerplani, bataljujte marširanje i generali s's golemu mešinu i tri oke medalje na junačke grudi.

Zar ne vidite, ćorče ćorave, da ve l'žu i jedni i drugi. Uzmite se u pamet, gledajte si rabotu, kuću, domaćicu i dečicu, manjujte se od politiku, pogan je toj zanat i kurvinska rabota.

Stra' me za vas, što si još mislite na vaš pamet, da će ve" VELIKI BRAT" pituje briči li se vladika, da će s's plajvaz i glasanje da terate demokratiju. Jok bre, čičini. Demokratija je onoj što vi "ON" vika i zapoveđuje. Takoj je bilo od k'd je svet i vek i takoj će bidne dok traji svet i vek.

Nadokrajke, što vi je gajle koj će legne pod krušku i koj će da bere kruške. Legnuja Murta, legnuja Kurta, isto vi se faća. Tuj za vas fajda nema.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    01:10 // 31. 10. 2019.

    Kao i uvek,satiricno,smesno,zivotno!
    Sa nestrpljenjem cekamo novu kolumnu,inspiracije na pretek !

  • Milorad

    13:58 // 30. 10. 2019.

    Poštovani Petko, lep osvrt, meraklijski kazan, onako, spustiš ga, a da ne oseti. Al džaba. Možeš TAKV/IMA/OM pričati do zore,ako u tome nema nečeg opipljivog, iskazanog palcem i kažiprstom, ništa od lepe namere. Ne biva. Alavima ne trebaju jedinice mere, norme ponašanja, a još manje zakon. Ali, da Vas pitam - jeste li čuli za jednog Kancelara, iz druge polovine 19 veka i po čemu je ostao upamćen?

  • Овца за шишање

    08:32 // 30. 10. 2019.

    А, бе, Петко, несу сам Курта и Мурта, можда излегне и неки Трта да не предводи!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: