Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 24. 4. 2010.

Bleda slika predsednika

Kada su građani mog grada čuli da se predsednik republike odlučio da dođe u Niš, pomislili su da je Andersen vaskrso. Bajkovita nadanja govorila su da će Tadić održati govor nade. Ne tako snažan kao Milošević na Gazimestanu, ali dovoljno jak da na svojim rukama održi moral opstanka, jer je narodu do nokata dogorelo od nebrige prestonice za carski grad. Pažljivo sam slušao Borisa i umorio se. Svi su se umorili. Nestao je u svom beznačaju reči.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nikola Jovanovic

    21:55 // 24. 4. 2010.

    Tragicno istinito. Bravo za odlican tekst.

  • gagi

    22:32 // 24. 4. 2010.

    Meni je prica jucerasnjeg dana bila iz Jastrebca.
    Dosao Dinkic u Jastrebac.Radnici strajkuju zbog neisplacenih 50ak plata,mozda vec mesec dana.LUDILO.Razgovara Dinkic sa direktorom i vlasnicima,a radnici ispred proizvodne hale,sa transparentima tipa "DINKICU VRATI...",ostre se,da,kada Dinkic zavrsi sastanak,mu j... m....I sta se desava?
    Zavrsava se sastanak,Dinkic izlazi iz zgrade,polazi prema radnicima,i....U masi nestaju transparenti.Dinkic brzim hodom prilazi masi strajkaca,pomislih,da nece mozda motke,na kojim su zakaceni transparenti,da budu sredstvo komunikacije sa ministrom,gledam oko sebe,svi kuliraju,pogledah,zatim,prema radnicima,a na njihovim izboranim,neobrijanim,besnim licima pojavljuje se promena,koju za trenutak ne provaljujem.Daaa!U momentu,svi oni,radnici,strajkaci,ostri protivnici Vlade,njene politike,svih ministara sa Dinkicem na celu,kapitalizma,globalizacije,cije,i jebem li ga cega sve,mi postaju lepsi.Da,be,pocinju da se OSMEHUJU,kao selske mlade pred udaju.
    A On,Mladjan Dinkic,dolazi do njih,UZVARACA IM OSMEHOM,kako Johnny rece u jednoj pesmi,uz APLAUZ,da da,APLAUZ, pozdravi sa najisturenijim strajkacima,odrza govor,i posle,takodje uz APLAUZ,ode.

  • tijana

    15:28 // 25. 4. 2010.

    @gagi

    mozda su probrali ljude koji su cinili odbor za docek. Mozda su ubacili stranacke ljude.
    A mozda su i sami radnici takvi. Slika i prilika naseg kukavicjeg naroda. Lenji i uplaseni.

  • gagi

    21:00 // 25. 4. 2010.

    @ Tijana
    Mozda su stvarno radnici takvi,a mozda i nisu?Mozda je to stvarno bila slika i prilika naseg naroda,a mozda i nije?Glavno da u nasem narodu postoji REC RAZUMA ;)

  • небојша младеновић

    07:53 // 26. 4. 2010.

    Чули Тадић и Динкић да у Нишу постоје тамо неки незадовољни радници и да постоји опасност од побуне. А из ближе нам историје је опште познато да су сва с.... почињала да се одвијају из Ниша. Па потрчали да гасе пожар. А радници, ко и сви Срби воле да слушају бајке. С обзиром да бајке уживо нису одавно слушали, они су се разумљиво унервозили. Е, али ту су чике Тадић и Динкић да их умире. Море што се Гаги чудиш. Патиће овај народ још дуго. А на жалост и ти и ја заједно са њима. О менталитету радника Јастребца не треба ништа да причаш, радио сам тамо 15 година. А такви су очито сви у Нишу. Где је сада онај петооктобарски полет и закрвављени поглед који је хтео ретроградне снаге да избрише са лица Земље. Ах да, заборавио сам, ретроградне снаге су у загрљају демократских снага. Какав настрани секс! Море, мало је ово што се догађа. Патиће овај народ још дуго, дуго...

  • Драган Маринковић

    18:20 // 26. 4. 2010.

    Највећи проблем нишлија је то што немамо правог вођу. Вођа је човек који је увек на челу колоне, има ауторитет, ради 200 на сат и спреман је да преузме одговорност ...
    Ко је то у Нишу? ... Градоначелник?...
    Вођу ћемо добити када нишлије на ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА престану да гласају за Тадића, Шешеља, Николића ... итд.

  • qiza

    20:13 // 26. 4. 2010.

    @gagi

    Iskreno kada neko 50 meseci ceka na platu, taj zivi od neceg drugog. A u medjuvremenu oni strajkuju, piju kafe itd. A za to vreme takodje ocekuju da budu placeni.

    Malo su ti strajkaci smesni. Znam iz iskustva moje majke, koja godinama nije primila ni dinar, ali nije luda da strajkuje i trazi pravdu tamo gde je nema.

  • draško

    22:28 // 26. 4. 2010.

    Bravo čoveče! Iskreno, pošteno a boga mi i hrabro! Zašto nema više ovakvih tekstova otkad kažu da je demokratija?

  • НЕБОЈША

    07:36 // 27. 4. 2010.

    Слажем се са Драшком. Међутим, аутор овог текста ризикује да од стране НУНС-а, невладиних организација и иних чувара демократије буде проглашен за ратнохушкача из деведесетих. У том слушају да му нисам у кожи. Ипак, радује ме да међу новинарима још увек има таквих људи. Мало их је, али ипак постоје.

  • fOrbiddEn

    21:11 // 28. 4. 2010.

    Nisam ranije stigao da pročitam tekst, ali možda je i tako bolje...tenzije su se slegle (na sreću ili na žalost) i sve ostaje prazna priča.

    Mare, svaka čast za tekst. Nesreća je samo što smo ovde gde smo i što nas ovakvi tekstovi motivišu...u bilo kom smislu.

    A dotični ne vredi ni jednu jedinu reč, ama baš.

  • Стева

    08:14 // 29. 4. 2010.

    Браво Маре!
    Свака част на тексту!

  • Stojan

    09:29 // 30. 4. 2010.

    Bravo za tekst !!!
    Drago mi je sto vidim Marka u ekipi Juznih vesti: nekompromitovani, nikad rezimski, narodski novinar.

  • Dušan Ćirić

    17:41 // 4. 5. 2010.

    Da su reči lišće, sve bi nas zatrpale, tako stoje stvari u Srbiji. Treba govornika slušati, ako veruje u ono o čemu sam govori, ali to nije dovoljno, dobar govornik treba da stvori podršku javnosti za ostvarenje ciljeva u svom govoru. Naš predsednik Tadić veruje u ono što govori i ima podršku javnosti za ciljeve koje promoviše Demokrtska stranka i druge stranke u Srbiji, ali nema, bar ovde u Nišu sposobne saradnike koji bi želeli i mogli da realizuju ideje koje su okupile gradjane oko Demokratske stranke i stranaka na vlasti. Demokratska stranka u Nišu stvorila je profesionalne političare bez kojih se ne može zamisliti njena vlast. Neki od njih, kao Zoran Živković, Aca Krstić i Goran Ćirić na primer, od profesionalnih politićara postali su profesionalni biznismeni i do gradjana Niša stalo im je kao do lanjskog snega. Sledeća garnitura niških profesionalnih političara već je stala u red da se preseli u Beograd. Zato ih u Nišu na vreme treba razvlastiti, to treba da učine članovi Demokratske stranke, ako su sposobni za to. Tek sa novim ljudima u rukovodstvu Demokratske stranke u Nišu Boris Tadić može da računa na realizaciju svojih ideja.

  • Djoko Vjestica

    23:22 // 9. 5. 2010.

    Kakvi bre radnici, njih nisu pustili ni da pridju tom grobaru Srpske privrede. To su predstavnici njihovih sindikata. Sve dok je takvih kontrolisanih sindikata nece biti ni prave radnicke srednje klase. Sve je pod kontrolom. Prevrat mora da se desi u svim kontrolisanim sindikatima (SSSS, ASNS, NEZAVISNOST...) te da se na ulici odrzi sindikalni kongres novog Radnickog sindikata i izabere radnicko rukovodstvo. Sve ostalo su fraze. Radnici mogu lako da se organizuju ali sa novim, pravim i nepodmitljivim rukovodecim ljudima. Sto pre to bolje po Srbiju. Manite se vise raznih Orbovica, Savicki i Cankova... Radnici moraju da se pokrenu sami, pa ce te onda videti da li ce se sklanjati transparenti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: