Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 29. 8. 2012.

Niš, grad spomenik

Svi stojimo kao svatovi iz Đavolje varoši, okamenjeni svako u svom vremenu i pričamo šta i kako...  Pišemo projekte, obećavamo, ponegde nešto i pomerimo uvek očekujući da neko drugi uradi baš ono što sami kritikujemo.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • john john

    13:04 // 29. 8. 2012.

    Sve je tačno od reči do reči g. Ozimiću.

    Ali imam veliku primedbu na vaš text.

    Suviše ste blagi u oceni stanja u Tvrđavi (i Nišu). Razumem, verovatno niste hteli da udarite iz sve snage po svom gradu.

    Na žalost, situacija je mnogo gora nego što je opisujete.

    Ako se šetate uveče verovatno ste primetili onaj vašar i desetine automobila parkiranih po tvrđavi.
    Za to vreme je Beogradska kapija blokirana sa obe strane - buvljakom i onim novim turbo-kafićem.

    O buvljaku vikendom da li treba razgovarati uopšte...zašto niko ne pokreće akciju za uklanjanje tog rugla nikako mi nije jasno.

    Kao i Tvrđava, gradske ulice su prepuštene teroru niških kafedžija koji po svom (ne)ukusu uređuju glavnu ulicu, kazandžisjko, park sv.Save..itd
    I šta reći o gomilama đubreta, čairu, automobilima koji zauzimaju sve trake po bulevaru....

    ...itd..itd

  • Zoran Stefanovic

    14:07 // 29. 8. 2012.

    Sve sto ste rekli je u potpunosti tacno ali receno recima koje tupe ostricu namere i potrebe, sve je uvijeno u oblande koje kao da kazu ;"moze bit a i nemora" a u stvari je doslo do grla da se vise nema kud.Mnogo puta su gradjani vec rekli ovo sto i vi,koristeci razne medije ali to do onih kojima su te reci upucene to nije doslo, naisle su na debeo zid partokratije koja se bavi sama sobom i tu su se rasprsile.Prvo i osnovno je da kad vec nemamo samosvesti o potrebi zivljenja u civilizovanoj sredini,nema "reda" ni u "organima reda" koji moraju da nas uce "redu" kad vec to ne znaju roditelji i ne mogu ucitelji.Na svakom mestu u gradu se mogu videti produkti anarhije koju nazivamo demokratijom , sub kulturom , slobodom nacinja iznosenja sopstvene misli , potrebom i nacinom preziv;ljavanja i sl a grad tone i pretvara se u deponiju i ruglo i ne znam da li je doslo ono Andricevo vreme kad pametan zacuti,budala progovori a fukara se obogati ?

  • Меда

    16:18 // 29. 8. 2012.

    Кад би додатне канте могле да буду окачене о ретровизоре сваког аутомобила, можда би имале и сврху.

    ?????????????????????????????

    Мачка, обична, домаћа, спремна је да се стисне дуго времена само да би могла да изврши нужду тамо где може после да је закопа.
    Свиња, ма колико њено месо било укусно, врши нужду ту где се нађе, у сопственим јаслама, ту где једе, ту где шета...

    Наравно, сви смо ми налик на мачке, највише "рођени" Нишлије... то само странци, туристи, дошљаци и скитнице праве неред и разбацују ђубре по граду.

  • john john

    19:47 // 29. 8. 2012.

    zapravo g. ozimicu bili ste mnogo, mnogo, mnogo blagi u kritikama
    http://www.kurir-info.rs/spomenik-sabanu-bajramovicu-u-dubretu-clanak-385196

  • Мики Савић

    20:05 // 29. 8. 2012.

    Тако је друже. Сада у школама имамо и канте за сакупљање старих батерија, за сакупљање лименки, старог папира, пластичних флаша... Стално ученицима скрећемо пажњу да пазе на чистоћу околине и града у целини. Имамо и предмет Чувари природе у оквиру кога стално вртимо причу о чистоћи. Постављени су дозери за течни сапун у мокрим чворовима и папир за брисање руку. Једном речи баш се даје акценат тој теми. Шетањем кроз град указујемо ученицима на лоше примере. Имали смо и акцију сликања најпрљавијих места на булевару Немањића. Трудимо се из петних жила да малој деци "усадимо" бригу о чистоћи своје околине. Изгледа да је и ово недовољно. Треба стално медијски говорити о овој теми. Билборди треба да су пуни оваквих реклама. Свуда где се окренеш треба да те опомињу разне рекламе, плакати, натписи... Да уђе у подсвест. Покушајмо

  • sasa vasilic

    22:33 // 29. 8. 2012.

    dragi ozo,generacijo iz vozdove,lako bi smo mi da je problem samo tvrdjava!ruglo su ,odavno ,prostori oko pijaca ,staro groblje,bubanj,park sv.save,buvljak,dom mladih,stari vulkan sa okolinom,ciglana i deo oko pmf-a......ovde vlada logika:bas me briga,meni u kuci ne smrdi i ne gazim po smecu,placam ,, medianu" da cisti zamnom! skoro sam komentarisao kako ceo nis smrdi od soka lubenice,koji curi iz kamiona-djubretara,moji sugradjani izudarase mi silne minuse,kao da sam protivnik lubenica!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: