Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 22. 10. 2012.

Prolazi vreme, a i mi sa njim

Najpre smo pristali da se piše Kosovo sa fusnotom u kojoj je bila dopisana jedna ozbiljnoproširena rečenica. Albanska strana se nasmešila, rekla da će, kada prvi zimski vetar  dune, otpasti ta ''pahulja''. Još nije dunuo taj zimski vetar a o fusnoti / pahulji više niko i ne priča.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Goran Milosavljević

    12:29 // 22. 10. 2012.

    Etiam tu, mi fili Bruti!

  • Sai Baba

    22:36 // 22. 10. 2012.

    "Prolazi vreme, a i mi sa njim" je naslov za priču kojoj bi ja dao adekvatniji "Dobrodošli nazad u devedesete".Cinizam ovog,onog,zamazivanje očiju,laž smenjuje laž,smišljena prevara Srbije,File,Ahtisari je vokabular koji je bio oličenje vladajuće oligarhije u Miloševićevo vreme.Da podsetim,u to vreme rafovi u samouslugama su bili prazni,benzin se prodavao na flaše,infalacija bila najveća ikada u svetu,Bisera i Darkvudi su bili teški "uderground",Ceca,Džej,Aca Lukas zaštitnici svekolike serBske i nebeske Srbije u kulturološkom smislu...Kad bi pošao za Grčku išao bi preko Beograda i grčke ambasade ali tek kad dobiješ vizu.Za Bugarsku,doduše,nije trebala ambasada,Beograd i viza,trebalo je samo 5 flaša benzina(ako ideš u svojoj režiji kolima) ili 10 maraka za bugarskog carinika da te ne bi trkeljisao.Epa neću alternativu EU,neću vize,neću benzin u flašama,neću da trčim kad primim platu kod dilera da mi ne pojede inflacija crkavicu koju sam zaradio.Neću turcizme kao zaštitni znak Srbije.

    • Milan petrovic

      22:56 // 23. 10. 2012.

      наивчино престани с патетиком и мисли мало својом главом ако већ нема ништа у теби патриотско и поносно..

  • Sai Baba

    22:36 // 22. 10. 2012.

    NASTAVAK
    Ne pristajem da Ceca bude zaštitni znak moje države,jer više verujem Lenonovoj društvenoj angažovanosti nego njenoj.Više volim i Bitlse i Lenona,nego sve one na Pinku,Grandu i ostalim reliktima sramoćenja ove države.Radije bih gledao iduće godine Škotsku na Čairu,nego Radničkog protiv Jagodine.Ozimiću,mi smo u takvoj kaljuzi,da ta teorija sa magaretom jednostavno ne stoji,jer se magare guši u blatu do grla,a ono gde bi trebalo da se tovari se ne vidi od blata.Vi,Ozimiću,očigledno patite od tog serBskog kompleksa da smo mi nekom "moneta za potkusurivanje".Nismo.Samo dozvoljavamo da nam se dešavaju ružne stvari.Da li su,recimo,ti "zlikovci NATO armade" krivi za tuču navijača Partizana u Nišu?Da li su "tvorci novog svetskog poretka" krivi za đubre po ulicama,dugove građana prema Toplani,distribuciji pa se sada hvataju za glavu kako da plate račune a da i pomenute firme ne uskrate usluge?Lepo je Đinđić rekao,"ako želiš da država napreduje,počisti prvo svoje dvorište".

  • Sai Baba

    22:36 // 22. 10. 2012.

    NASTAVAK
    Vaša teorija,Ozimiću,se svodi na sledeće:Mi ležimo u blatu,očekujući da se obistini priča o magaretu i blatu,sa svim svojim uverenjima o tradicionalnim porodičnim vrednostima,ovi sa zapada nam poručuju da ako ne želimo da ležimo u blatu i da dobijemo ono što dobija magare u blatu,moramo da izađemo iz tog blata,da se operemo,namirišemo,da ne smrdimo zbog blata,a oni drugi nas kuraže,govore kako je blato dobro,kako ne smrdi,kako smo zapravo mi u blatu ono što ustvari jesmo.Rezime.Vi, Ozimiću,zapravo više volite da se valjate u blatu,a znamo čiji je to zaštitni znak,ne želite da izđete iz njega,da živite,uživate,mirišete,jer,Vi ste,zaboga Srbin,vaskoliki,u direktnoj vezi sa Bogom i imate diskreciono pravo za pravdu,pravo i sve što ide s'tim.
    Zaista ne razumem takav pogled i takve zaključke poput Vašeg Ozimiću.Međutim,ako me ubedite i odgovorite ono što sam Vas pitao u prethodnim komentarima i pritom me ubedite da grešim,eto i mene da podržim Vašu teoriju o blatu i magarcu.

  • Dejan

    00:32 // 23. 10. 2012.

    Mislite da nije sve u EU? U redu, verovatno novac za penzije, plate u državnoj upravi, novac za zdravstvo, školstvo, sudstvo, policiju i vojsku dolazi iz budžeta koji puni privreda koja je u ekspanziji, te nam ne treba ni EU, ni MMF, a samo društvo je na tolikom kulturnom nivou da gotovo i da nemamo korupciju, kriminal, slom svih vrednosti i dva miliona nepismenih, te nam ni tu ne treba EU... U stvari, sve što je loše dolazi sa tog mrskog zapada, jel da? I Kosovo su nam uzeli, a koliko juče smo bez problema šetali kroz Prištinu, sve je bilo super i fino, kad odjednom dođoše zli evropljani i uzeše nam Kosovo tek tako?
    Ajte molim Vas !

    • Nebojsa Ozimic

      08:02 // 23. 10. 2012.

      Dejane, mnogo ste stvari napisali u komentaru koje zaista nemaju blage veze sa mojim tekstom. Gde sam ja to rekao ''sve što je loše dolazi sa tog mrskog zapada ''? Inače Evropljani, ONI ISTI KOJI SU NAS BOMBARDOVALI 1999, otimaju Kosovo i od njega prave državu sa Srbijom paralelno igrajući igru dobrog partnera - svidelo se to Vama i meni ili ne...

    • Dejan

      00:56 // 24. 10. 2012.

      @Ozimić-Vidite Nebojša, devedeset devete sam bio mobilisan, i to na svoj trideseti rođendan. Juna smo se povukli sa Kosova, a na naše mesto su došle snage NATO alijanse, pa se prostom logikom da zaključiti, kada vam neprijateljska vojska uđe na teritoriju, ta teritorija više nije vaša, bez obzira na razne dejtone, rezolucije i slične sporazume. Koliko pamtim, nisu nas bombardovali Evropljani nego Amerikanci (evropske zemlje su samo davale avio baze, izguglajte, imate sve podatke). Pamtim i da je u to vreme bilo sijaset intelektualaca kojima su bila puna usta patriotizma i nacionalnog dostojanstva, a ginula su neka druga, ne njihova, deca. Taj i takav patriotizam je uvek, a vi ćete se složiti kao istoričar, uvek bio paravan za lopuže i bitange, a vidimo i u ovo vreme da nacionalizam ponovo pravi društvo poskupljenjima. Što neko reče od komentatora, napravite računicu gde bi nam kao državi bilo bolje, pa da Vas poslušamo. Mislim da ipak niste imali lošu nameru ovim tekstom, nadam se.

    • Nebojsa Ozimic

      12:14 // 24. 10. 2012.

      @Dejan,bez želje da ulazimo u dalju raspravu povodom 1999.:1. slažem se povodom lopuža i bitangi u kriznim vremenima.2.kako su mnoge zemlje ustupile vazdušni prostor, pa i vojne jedinice, ne mogu da ignorišem činjenicu da nas je uglavnom Evropa bombardovala - na različite načine.3.postoje dve velike neistine ( ili se bar ja sa njima ne slažem)koje se koriste kao poštapalice: EU NEMA ALTERNATIVU i KOSOVO JE SRCE SRBIJE. EU ima alternativu, sami ste posprdno u komentarima nabrajali - Rusija, Kina, federacija balkanskih zemalja. To što nama na Zapadu izlazi Sunce, to je druga stvar, stvar percepcije. Na isti način Kosovo NIJE srce Srbije jer bi ispalo da je Srbija do 1912. bila truplo bez srca - onda kada je bila najsrčanija.Dakle, ništa nije kao što mi hoćemo već kako drugima treba.

    • Dejan

      16:31 // 24. 10. 2012.

      @Nebojša-Nigde u komentaru nisam pomenuo, ni posprdno niti kako drugačije, Rusiju i Kinu, no, što je babi milo...;pitajte nekog privrednika ili se konsultujte sa ekonomistima, da li se uopšte isplati imati ekonomske odnose sa Kinom i Rusijom u onoj meri kakvu imamo sa EU, mislim da bi pukli od smeha; drugo, EU je donirala (ne pozajmila kroz kredite, već DONIRALA) 4.5 milijardi evra kroz razne projekte, od 2001. godine do danas, a o podršci budžetu da ne govorim. Raspitajte se i koliki su troškovi uvoza i izvoza za Kinu i Rusiju, a koliki za EU. A o savezu balkanskih država, e to je već skroz neozbiljno. Probajte da nagovorite Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku ili čak propalu Grčku da izadju iz Unije i pridruže se nekakvom balkanskom savezu, poslali bi vas promptno na pregled! To što su ovde ljudi navikli da beže od realnosti, to je za proučavanje, kao i Vaš stav da nas je bombardovala EU ! Izvininjavam se zbog oštrine jezika, ali dajte, malo više ozbiljnosti kad pišete o nekim stvarima.

  • Nebojsa Ozimic

    07:58 // 23. 10. 2012.

    @Sai Baba, savršeno ste zamenili teze.Devedesete? Valjanje u blatu? Pa šta je poslednjih deset i više godina nego valjanje u blatu, sled uvek novih i novih preduslova za razgovor, kanidaturu i sl. u EU? Svakako da se ne morate složiti samnom ali deo Vašeg komentara ''Vi, Ozimiću,zapravo više volite da se valjate u blatu,a znamo čiji je to zaštitni znak,ne želite da izđete iz njega,da živite,uživate,mirišete,jer,Vi ste,zaboga Srbin,vaskoliki,u direktnoj vezi sa Bogom i imate diskreciono pravo za pravdu,pravo i sve što ide s'tim''nagoni me da ovde stavim tačku i uskratim sve dalje odgovore koje ste tražili.

    • Stevan M

      08:11 // 23. 10. 2012.

      Gospodine Ozimicu,

      Mislim da je komentator u pravu. Okretanje ledja EU nesumnjivo znaci da kao drzava moramo da nadjemo drugi model za finansiranje, a posto svi znamo kakve ljude imamo za politicare, naravno da to znaci povratak u devedesete (kao da smo uopste i izasli iz njih). Tako da, ako vi znate nekakav model da ne budemo Belorusija ili Azerbejdzan u politickom i ekonomskom smislu, slobodno dajte predlog, napravite racun kako nam se vise isplati da budemo van EU, i verujem da bi svi zdusno prihvatili vas predlog. U suprotnom, ovo dodje jos jedan povrsni pamflet.

    • Marko Velickovic

      10:23 // 23. 10. 2012.

      Zasto toliko kukate zbog nama susedne Republike Kosovo, ona ce se snaci i bez Vas. Ne ide im toliko lose od kada su sa grbace skinuli Srbiju, i u tom smislu nije daleko dan kada cemo ih gledati kako nas prestizu. Ako je Srbija zemlja koju volite, posvetite se njoj a ne Kosovu. Narod na Kosovu danas zivi bolje nego pod Srbijom, svi ekonomnski i drustveni pokazatelji su u usponu,ima mnogo vise kulturnih manifestacija, obrazovni sistem nije sjajan ali je bolji od onog koji je tamo svojevremeno uspostavila Srbija. Tako da ne vidim u cemu je problem. I sta je Vas problem sa tim sto je to nezavisna drzava, ako takvo resenje vodi boljem zivotu za ljude koji zive tamo, ako su oni takvim resenjem zadovoljni. Oni Srbiju ne sprecavaju da resava svoje ekonomske i ostale probleme. Naravno, Srbija ima odgovornost da vrsi pritisak na Kosovo da prihvati da Srbi na Kosovu dobiju mehanizme da upravljaju sobom, i da ne budu u onom polozaju u kome su bili Albanci dok je Kosovom upravljala Srbija.

    • М

      14:17 // 23. 10. 2012.

      Marko Velickovic@ Знам да би због јачине Ваших аргумената било добро да је Косову сада боље него у време када смо ми као држава тамо имали власт, али морам да Вас разочарам. На Косову је привреда или покрадена и опустошена, или у рукама мафије. Проценат нерешених убистава, рекетирања, трговине људима и нарко бизниса су највећи у Европи, а и шире. Уосталом, то чак ни високи изасланик за КиМ на свом излагању у УН није могао да прескочи и порекне.

    • Marko Velickovic

      15:26 // 23. 10. 2012.

      @M
      Nisam rekao da im je ekonomija savrsena, ali nemaju javni dug kao Srbija, a nacionalni dohodak po glavi stanovnika je 2011 dostigao 62% od naseg, po podacima Svetske banke dostuonim na - http://data.worldbank.org/indicator/NY.GNP.PCAP.CD
      Takodje, uprkos visokoj stopi kriminala i korupcije, autoput na Kosovu ce biti zavrsen pre nego mi zavrsimo Koridor 10. I taj auto-put nikada ne bi imali da je Kosovo u Srbiji. Ovako ce iz Pristine do Albanske obale stizati za 2.5 sata. Kao sto su, u vreme Srbije, samo mogli da sanjaju da imaju dzez festival u Pristini, ili Docufest u Prizrenu. Naravno da je ekonomska situacija danas na Kosovu, uprkos nekim od stvari koje ste pomenuli, mnogo bolja nego 1998. npr.

    • Sai Baba

      20:45 // 23. 10. 2012.

      Gospodine Ozimiću,verovao sam da ste vispren i da ćete uspeti bar malo da mi približite Vaš ugao gledanja na probleme koje ste naveli ali niste.Vaš nagon je,međutim,jači.I Broz nije hteo da odgovara na pitanja sudije redovnog suda jer je imao nagon da odgovara samo sudu svoje partije.Nisam ja sudija kao što niste ni Vi Broz.Znam.Ali,priznaćete,imate zajedničkih osobina.Kad osetite nagon,naprosto Broz izvire iz Vas.To i nije tako loše.Možda i Vi,kao i Broz,jednoga dana promenite ugao gledanja.Mada sumnjam.Broz je bio igrač visokog ranga i smeo je da kaže da ne želi da bude magare u blatu onima kojima bi Vi dozvolili da budu oni koji bi eksplatisali jadno magare.Vama je izgleda magareća sudbina nešto nad čim ste se sažalili,pa i nije važno da li magare treba ili ne iz blata,već je važno ko će da ga tovari,kako rekoste u Vašem tekstu.Trudim se da shvatim šta Vas tera da uživate u blatu.Evo,Mihajlović selektor je shvatio i rekao da je glupo što su se u Kruševcu tukli naši treneri.

    • Sai Baba

      20:45 // 23. 10. 2012.

      NASTAVAK
      Reko' čovek,priznao,selektor,onako iz blata,magareći,njičući,evo kopiraću
      „To je mnogo veći problem nego što možemo da zamislimo. Iskreno, nisam veliki optimista po tom pitanju. Uvek je velika riba jela manju ribu, a Englezi su veći od nas. Ne ide nam na ruku sve to što se dešavalo u Kruševcu jer imamo uslovnu kazni i jednu opomenu protiv Iraca od prošle godine“, rekao je Mihajlović za „Sportski žurnal“.
      Pa dodaje
      „Nije nam to trebalo u Kruševcu, baš kao što ne bi smelo da se desi da se treneri tuku na terenu. Oni su morali da rastavljaju tu decu. Teška situacija. Ne očekujem ništa dobro. Sve može i na A reprezentaciju negativno da se odrazi“, naglasio je Mihajlović.
      On je kukavica,znam,neznalica,izgubio od Belgije u Beogradu,Makedonaca u Skoplju...Sram ga bilo.Umesto da povuče ekipu sa takmičenja evropskih prizvuka,On,selektor,zamisli,nije optimista,pominje ribe,a mi magare,alo bre,selektoru,m a g a r e je u blatu.Zar ne,Ozimiću?I šta priča nije trebalo treneri da se tuku?

    • Sai Baba

      20:45 // 23. 10. 2012.

      NASTAVAK
      Trebalo je,ne da se tuku,već da tuku,jel tako Ozimiću?A da,šta on ima da priziva sećanjima nešto što se desilo prošle godine protiv Iraca?To treba lepo magarcu pod noge,duboko u blato.Pa jašta.Šta ih podseća?Jel' on normalan?Selektor Srbije podseća nešto što smo mi zaboravili da se desli protiv Iraca prošle godine!?Ej,molim te!?Čekaj.Stani.Možda je čovek u pravu.Selektor,ne Vi Ozimiću.Irci i Englezi se ne mirišu.Možda će nas Irci podržati?Šta misliš Ozimiću?Lukav ovaj selektor.Kao Broz.Ma šta Broz,imamo mi mnogo lukavijih od njega.Ma nema veze,dobar spin.A?Ništa,ja se odjavljujem,čekam 31. da se nagledam pravog slovenskog sporta.I nemoj da je neko pravio njesra,oni nisu EU,oni su dobri,oni će prvo kod nas da otvore Južni tok pa će da nam daju pare da pokrijemo deficit u budžetu,da možemo da se valjamo u blatu kao pravi magarci.Aj' u zdravlje!

    • Nebojsa Ozimic

      12:27 // 24. 10. 2012.

      @Sai Baba,bilo bi lepo da se saberete kada su komentari u pitanju nego tulite o Brozu (kao da Vam treba), blatu (kao da Vam takođe nedostaje) i magarcu (koji Vam ne nedostaje). Kao da ste pravi Sai Baba, sve što poželite pretvarate u ono što želite,gubeći svaku vezu sa realnošću.Vređate bez potrebe pa i to o vama govori.P.S. Magarac ne NJIČE već NJAČE ali Vi to sigurno znate...samo mala slovna greška

    • Sai Baba

      15:37 // 24. 10. 2012.

      Ozimiću,znam da bi Vam titule o Brozu prijale,ali objasnio sam Vam,niste dorasli.Blato i magaraca ste prvo Vi pomenuli kao faktično stanje u kome se nalazite kao građanin ove države, a da li ja "pretvaram kao pravi Sai Baba"(!?) je za titulu PRa JULa,ili SPSa iz 90ih.Pošto je to prakično nemoguće,da vreme vratimo unazad,dobićete titulu,onako na reč.Zaslužili ste je.Samo mi recite,gde sam ja to izgubio,kako kažete,veze sa realnošću?Možda onde gde sam ubacio selektora Mihajlovića?Ili,Đinđića?Navijače Partizana i tuču u Nišu?Tuču u Đenovi?Hiperinflaciju?Benzin u flašama?Cecu,Džeja,Acu Lukasa,Arkana?Ako ste se zbog toga osetili uvređenim,onda je to dobra stvar.I ja sam zbog tih stvari i uvređen i POSTIĐEN.Kao Srbin.Vaskoliki.Dopustite,smatram da sam Srbin najvišeg patriJotskog ranga,čim se ovoliko zamlaćujem oko toliko negativnih stvari koje moji sugrađani proizvode.P.S.MAGARAC ipak NJAČE.Ili su možda lingvisti srtani plaćenii(CIAini) pa namerno teraju magarce u Srbiji da NJAČU!

    • Nebojsa Ozimic

      08:17 // 25. 10. 2012.

      @Sai Baba,pa ja sam Vam i rekao da magarci NJAČU a ne NJIČU, kako ste napisali.A te CIA-e i to što nabrajate - naš narod kaže '' kome čela na kapi on kaže IŠ''.Pošto je očigledno da više i ne znate šta pišete, pročitajte svoje komentare i dajte da ohladimo usijane cevi.Pošteno.

    • Sai Baba

      11:05 // 25. 10. 2012.

      Njaču,njaču ali Ozimiću i dalje ne dajete odgovor na pitanje benzina u flašama,hiperinflacije,Cece,Arkana,Dzeja,Ace Lukasa,tuče navijača Partizana u Nišu,tuče navijača Srbije u Đenovi...To je suština Ozimiću,a da li magarac njače ili njiče je skoro nebitno jer si me razumeo i kada sam napisao njiče.I odgovorite mi,molim Vas,da li su naši treneri,kako reče selektor MIhajlović,u Kruševcu TEPALI,bili TEPANI,TUKLI,bili TUČENI ili su BILI?

  • Milan Petrovic

    08:52 // 23. 10. 2012.

    Pohvale za tekst, iako verujem da je zbog publike autor mogao da dozvoli sebi širu elaboraciju svojih stavova.
    Na posletku ono što ja vidim, a neka me autor ispravi ako grešim, jeste jedan sve veći pokret ljudi koji se teško (ili uopšte ne) odlučuju između ideje nacionalnog ponosa, a pri tom mislim na pravi nacionalni ponos u najdostojanstvenijem smislu, i neke solidne političke pameti koja bi nam omogućila neku eventualnu pobedu u diplomatskim igrama koje su aktuelne. Prirodjeno našoj naciji i kulturi mi lako upadamo u ideje nacionalnog veličanja, pa i preuveličavanja, a nikada nismo imali previše talenta za savremeni svet koji se kosi sa eposom naših vrednosti. Da zaključim: nismo imali i nemamo političku pamet, a sada nam oduzimaju i dostojanstvo - teško ide ali snalaze se. Kao i mi sa njima. Kao i uvek.
    Lično imam utisak da smo mi pod opsadom - i spolja i iznutra. Slobodni smo, a duh nam je zarobljen...ako ikome znači mišljenje jednog dvadesetšestogodišnjaka.

  • Johnny Little

    15:30 // 23. 10. 2012.

    Šta li ste hteli da kažete g. Ozimiću, da li je i vama jasno ?
    Što bi rekli - nešto žališ, a ne znaš šta žališ...
    Više mi liči da vas hvata kriza srednjih godina pa nekako vidite da nema ništa od EU za našeg 'vakta...pa ajde da i ja opljunem malo...
    Zapitajte se gde ćemo biti kada u EU uđe Hrvatska pa Kosovo pa CG...a mi ostanemo u društvu sa Belorusijom i sevastokratorom Putinom...

    A za komentar na onu sramotu u Kragujevcu...stidite se

    • Nebojsa Ozimic

      16:31 // 23. 10. 2012.

      @Johnny Little,koji komentar i koji Kragujevac?

    • Johnny Little

      17:10 // 23. 10. 2012.

      U Krusevcu, lapsus,

      Za ono i treba da nas tovare...zato sto smo, opet kao i u Djenovi i jos 100 puta, sami od sebe napravili budale i niko nam za to nije kriv..

    • Marko Velickovic

      17:23 // 23. 10. 2012.

      @Nebojsa Ozimic
      Znate, niko ne spori da rasistickih ispada ima svuda. Ali njihovi savezi, treneri, igraci... uvek to javno osude. Nas savez je reagovao zaista sramotno,kao i trener Jankovic. To dodatno opterecuje celu stvar.

  • Nebojsa Ozimic

    19:36 // 23. 10. 2012.

    @marko veličković i @johny little. Ne znam zašto prelazite preko činjenice da sudije nisu ništa čule ni zabeležile u izveštaju-ako je ičeg bilo,mahači to prvi čuju. Meni je zanimljivo da između svojih i drugih stajete na stranu drugih.STIDI SE,DŽONI

    • Johnny Little

      20:00 // 23. 10. 2012.

      Eee...g. Ozimicu...pocheli ste sa argumentima na nivou koje ocekujem od srpskih radikala...

      Valjda i za ono u Djenovi nismo krivi nego nas mrzi beli svet, masoni, cionisti i ostali...

    • Marko Velickovic

      17:36 // 24. 10. 2012.

      Moji su oni koji su zrtve. Nasilnici su oni drugi. Nisu moji. Kakav to moralni stav Vi zauzimate? Zaista Vam ne pristaje da napisete tako nesto.

    • Johnny Little

      11:19 // 26. 10. 2012.

      http://www.danas.rs/danasrs/sport/fudbal/suspendovani_ninkovic_mudrinski_i_treneri.74.html?news_id=249898

      Evo zašto :

      Na osnovu prikupljenih izjava svih igrača i članova stručnog štaba „orlića“, video zapisa i fotografija, odlučeno je da glavne „tabadžije“ među fudbalerima Nikola Ninković (Partizan) i Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda), inače najbolji pojedinci ove generacije, budu sankcionisani jednogodišnjom zabranom nastupa u svim reprezentacijama, dok trener golmana Srđan Maksimović i stručnjak zadužen za kondiciju Andrija Milutinović dve godine neće imati posla u FSS.

  • M. Krstic

    21:21 // 23. 10. 2012.

    Dzoni druze, nemam vremena ni volje da ti siroko objasnjavam ekoomsku-politicku situaciju unutar EU ali samo da ti napomenem da pola clanica ima manjak od 1 bruto godisnjeg nacionalnog dohotka. Ako bar malo imas pojma sta to znaci, onda bi lako mogao da predvidis i koliko ce ta vestacka tvorevina trajati. Ono sto mene fascinira u tvojim komentarima je taj nepresusni (nicim izazvani) optimizam u pogledu EU. Kladim se da jos verujes u Deda Mraza ali uvek zaspis 31. dec. pred ponoc? p.s. Cekaj ga kod dimnjaka jer cujem da najcesce dolazi tim putem.

    • Milan petrovic

      22:53 // 23. 10. 2012.

      мали џони мора да је неки хипстер или неки "урбани" дечкић који не зна јаје да испржи нити је икад цепао дрва. То су данашњи комплексаши који мисле да је ИН бити антисрбин и пљувати по своме..

    • Johnny Little

      08:11 // 24. 10. 2012.

      @.krstic
      Ne brini , bolje od tebe znam situaciju u EU.
      A inače, evo svi potrčali da pobegnu iz EU. Hrvati i albanci mole da ih ne prime...sigurno zato što je tamo očajno
      I ti veruješ u babuške pa šta da ti radim....sam si kriv

      @ m.petrovic
      "hipster" hahahahaha....vidim, baš si pravi srbin...nije lepo upotrebljavati engleske reči medju pravim srbima....ajde idi cepaj drva

  • Milan petrovic

    22:50 // 23. 10. 2012.

    Господине Озимићу, свака вам част на овом тексту! Кратак, језгровит, јасан, оштар и комплетан што се тиче наше целокупне ситуације.

    Оно што ме шокира да кроз ове коментаре испољава толика количина снисходљивости, комплекса и провинцијализма наших Нишлија да се се човеку окрене утроба. Многи овде са несрпским именима као овај мали џони се уткркују ко ће бити већи европејац, дижући себи сопствену представу себе као неком ко припада свету и напредној цивилизацији. При томе уздизању себе кроз квазиевропеизам ништа им није свето ни вредно, газе преко историје, костију предака, традиције, имена, породице, земље, нације и при томе лупетају толику количину глупости да човек не зна да ли му је више мука од незнања или од њиховог љигавог дупулизивачког снисходљивог и самопорицајућег антисрпског става..

    • Dejan

      01:10 // 24. 10. 2012.

      Milane čoveče, svaki put kada se javiš da nešto komentarišeš, ja umrem od smeha. Pa ti si čoveče car, mislim da se toliko dobro zezaš sa svim i svačim, da ti evo, javno odajem počast, iznenadi me svaki put ovakva količina montipajtonovskog humora kod mlađe generacije (pretpostavljam da si mlađi od mene, koji sam u petoj deceniji) Ljuba Moljac bi ti zavideo. Bravo majstore !

    • Milan petrovic

      23:06 // 24. 10. 2012.

      @Dejan Svojevremeno je Djindjic znao da kaze da je pesimizam dijagnoza provincijalizma ja cu otici dalje i reci da je i ovaj tvoj zavijeni sarkasticni odgovor samo drugo lice iste stvari - stanje jednog iskompleksiranog provincijalnog malog coveka. Dalje sta me pravocira je tvoj broj godina koji je u nesrazmeri s tvojom moci politickog rasudjivanja. Po svemu sudeci zbog takvih naivcina su mladje generacije u totalnoj apatiji i beznadju. Ti i tvoji "drugovi" ste pravili nam domovinu koja je nestala u krvi, a sada nas gurate u jebropu sa istim zarom. Postoji zivotno pravilo. Kad dodju neke godine Deki covek treba dostojanstveno da se povuce i da prepusti mladjima neke stvari inace ce otici puzeci.

    • Dejan

      00:18 // 25. 10. 2012.

      @Milanče-Naravno, pa to i tvrdim, moje vreme je prošlo odavno, sinko. Uzdam se u vas mlade sa vanrednim smislom za humor u ova turobna vremena, jer lik koji se trudiš da prikažeš ne može da postoji ni u jednom normalnom svetu. Uvek me nasmeješ portretisanjem tipičnog manijakalno-pomahnitalog nacionaliste dovedenog do ekstrema, da je to prosto urnebesno! A tek gramatika, pazi ovo "дижући себи сопствену представу себе као неком ко припада свету", e, smejao sam se pola sata! Posebno što si majstorski ušao u lik polupismenog kompleksaša koji misli da je načitan i pametan, a rečenice su budibogsnama, prezime piše malim slovom, pa onda sopstvene komplekse učitava svima ostalima na netu, pun zadovoljstva. Mislim, lik za sažaljenje i psihijatriju. Maestralno si odglumio, nadam se da si član nekog pozorišta, ili cirkusa, inače šteta za talenat. Svaka ti čast. I da, jel si namerno isključio ćirilicu?

    • Milan petrovic

      21:38 // 25. 10. 2012.

      @Dejan ал сам те изместио из колосека батице. Дал је могуће да те до те мере правоцира патриотизам? који проблем имаш с патриотизмом? реци српски, јасно директно, без неких увијања и нездравог хумора!

    • Dejan

      21:54 // 25. 10. 2012.

      @Milanče - Jesi me izmestio iz koloseka, kažem ti, vilica me boli od smeha. Bravo !

  • M. Krstic

    21:29 // 24. 10. 2012.

    Dzoni, dragi decace...Ovo je poslednje sto cu ti napisati jer vidim da volis da se grudvas, a izbegavas ozbiljnu polemiku. Da si hteo da se potrudis, mogao si doci do saznanja da se Nemacka oslobadja Eura koji nije stampan kod njih. Ima jos mnogo toga ali ne vredi jer si klinac, a ovo su ozbiljne stvari. Evo tebi i ostalima link, pa prostudirajte malo. Nemam vise vremena za vas
    http://www.usdebtclock.org/

    • Johnny Little

      18:12 // 25. 10. 2012.

      M.krsticu...dete drago...

      Super ste mi 20-godisnjaci koji citaju tupave sajtove sa teorijama zavere a nemaju ochi a vide sta se desava u svetu oko njih niti da procitaju nesto pametno...

  • Dragan Vukadinovic

    23:50 // 24. 10. 2012.

    Gdine Ozimicu , Vasa metafora (sa magarcem u blatu i latentnom radnjom u toj situaciji u kojoj je magarac tada u trpnom stanju), otvorila mi je oci - ocigledo okretanje ledja u odnosu na EU mogao bi da bude opasan potez koji bi se shvatio kao direktni poziv na gore navedenu radnju. Posledicno preporucujem neki blago zakoseni stav prema EU pri cemu bi nam ledja bila sto blize zidu.

  • Владимир

    10:23 // 25. 10. 2012.

    Сматрам да колумниста није у обавези да се упушта у форумску расправу са својим коментаторима.

  • Меда

    14:35 // 26. 10. 2012.

    Г. Озимићу, има једна пословица која каже да са свињама не вреди се `рвати; уваљаће вас у блато и победити искуством.

    Кратковидост је главна хронична болест у Срба која је, поред промаје и Турака, заслужна за многе недаће. Заборав такође.
    Срећа те зараза полако одлази.

  • stanko

    13:25 // 3. 11. 2012.

    Ne razumem kukanje verovatno niste procitali knjigu Arcibalda Rajsa ,,Srbi sami sebi ste krivi,, sve je receno.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: