Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:08, 20. 4. 2018.

Glupan i tupan

Autor

Saradnik Južnih vesti.

U trenutku kad mladi kralj medijske džungle, (ne)literarno čedo dramaturga i spisateljice, toliko potceni građane Niša, uvaljujući im u usta odgovore na lažnu anketu da li će niški aerodrom biti poklonjen Hermanu Geringu, a predsednik republike Nišlije nazove tupavima, dužnost je da se zašilji pero.

Mladom bi se autoru emisije koja ima humora taman toliko koliko Pjerluiđi Kolina ima kose, možda moglo i oprostiti, ali ako Nišlije oćute na predsednikove uvrede, pitanje je da li boljeg predsednika i zaslužujemo.

Dok je ekipa "Kontravizije" predvođena mlađanim Simbom, po Nišu vijala ljude koji ih ne prepoznaju, prethodno se informišući iz redova vrha vladajuće partije, jedan aktivista pokušao je da skrene pažnju na perfidne podmetačine, ali je potom bio i fizički napadnut.

Hoteći, valjda, da svoje nemanje smisla za humor nadomesti makar na televiziji, mladi autor je sa ekipom zloupotrebio već ionako kontaminirani etar, i van granica pristojnosti, Nišlije predstavio kao glupe i “žute“. Moglo bi mu se to oprostiti, ako je mladi Lav, želeo da svojim ne baš smešnim dosetkama impresionira neku Nišlijku. No, dragi naš Simba, niška Nala, ne pada na te neumesne i glupe fore.

Mene, ovako, čisto iz neradničke dosade, dok brade zaronjene u penu od kapućina i piva, pak, zanima, zbog čega je mlađani Lav izabrao baš Hermana Geringa. Za one, koji možda ne znaju, Gering je bio nemački političar, vojni zapovednik i funkcioner Hitlerove Nacističke partije, koji je na Nirnberškom procesu osuđen na smrt zbog zločina protiv čovečnosti.

Da li se gospodin Grigorije Pajkić, prethodno konsultovao sa vrhuškom, pa prepitivao gospodina predsednika koji mu je omiljeni nemački političar sa kojim bi voleo da druguje? I da li je veleuvaženi glavni odgovorni urednik svemira odlučio da mu baš Geringa predloži, zbog toga što je reč o ocu Gestapa, i zapovednika eskadrile “Leteći cirkus“, uviđajući eventualne sličnosti?

Hvala vam Lave i predsedniče što ste nas častili "tupavim" epitetom. Samo da dodam. Nismo mi tupani, možda smo samo malo i trenutno otupeli, ali to se da ispraviti. Ali o glupim šalama o davanju aerodroma prijatelju Geringu treba porazmisliti ozbiljno. Čak i da je samo šala, sledeći put, makar se zbog stradalih Nišlija na našem večitom simbolu otpora – Bubnju, ugrizite za jezik.

Moram da priznam da je biti "tupav", kako gospon predsednik reče za nas Nišlije, i te kakva privilegija u sistemu vrednosti u kome danas državom upravljaju sve sami glupaci, balvani, tikvani, šupljoglavci, klade, cepanice, somovi, ovnovi, voline, tutumraci, zevzeci, klipani…

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    07:30 // 21. 4. 2018.

    Molim autora,s obzirom da nije rodom iz Nisa,da priupita nisliju,za pojmove-Katil i Kamzer,pa ih nadene nekakvom Lavu!

  • Pera Mika Zika

    21:36 // 20. 4. 2018.

    Kako zašto baš Gering? Pa mama mlađanog Pajkića, Isidora Bjelica je svojevremeno organizovala naci-žurke u Sarajevu... A krv nije voda

  • Gavran Crni

    11:58 // 20. 4. 2018.

    Možda su naši protesti tupavi, ali baš toliko tupi nismo da damo naš aerodrom onima koji su tupaviji...Možemo da se menjamo, da vam damo bulatovića, a za uzvret ne tražimo ništa... Tannte za kukuriku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: