Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:30, 30. 3. 2013.

Putuj Evropo

Autor

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

Jedan moj prijatelj zna često da mi kaže "Propustio si fantastičnu priliku da oćutiš", ali gradski oci Niša nisu propustili još jednu priliku da nas sve obrukaju.

Na večerašnji koktel povodom 10 godina rada Francuskog kulturnog centra u Nišu nije došao nijedan predstavnik Grada, niti i jedne gradske opštine!

Da pozdravi atašea za kulturu francuske ambasade nije se udostojio ni gradski većnik "za kulturu i poljoprivredu".

Sa izuzetkom direktorke niškog Simfonijskog orkestra i prvog čoveka gradske Biblioteke, koji je ujedno bio i domaćin, nisu došli ni čelni ljudi ustanova kulture u gradu - Niškog kulturnog centra, Narodnog pozorišta, Lutkarskog pozorišta, Muzeja, Galerije, Arhiva,.. nije bilo ni predstavnika Univerziteta, fakulteta,.. 

Njima poziv diplomata najveće članice Evropske unije i jedne od četiri zemlje koje su imenovale svoje počasne konzule u Nišu ništa nije značio.

Na sajtu Grada Niša piše da je po oslobođenju od Turaka "Niš načinio prve evropske korake", a da već u prvim decenijama 20. veka "Niš odiše savremenim građanskim manirima i postaje evropski grad".

Danas, 135 godina nakon Turaka, gradske vlasti Niša su valjda procenile da smo dostigli evropske standarde, pa su ugasile Evropsku kuću i ignorišu rad jedinog kulturnog centra u gradu čiji je osnivač jedna od članica EU.

Ja se stidim.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Podgorsky

    13:04 // 6. 6. 2014.

    Predrage,
    Daj brate neka ti tvoji komentari ne budu tako sturi, skrti, jednosmerni...
    Malo vise inventivnosti, slojevitosti, kompleksnosti bi ih ucinilo efektnijim.
    Ovako moze bas skoro svako.

  • aleksandar

    12:28 // 10. 4. 2013.

    Jos uvek se stidim...tsk..tsk ...tsk

  • Vojkan Zivkovic

    19:13 // 3. 4. 2013.

    Po meni, faul je i sada, a i pre 4 godine je bio, za Kiprane. To nema nikakve veze sa volim ili ne EU ili neku njenu članicu, nema veze sa politikom već sa manirima. Čak i ako ne poštuješ nekog, onda pošalješ znato niže po rangu zvaničnike... Ali - pošalješ. Ispoštuješ u onoj meri koliko misliš da treba. Ne iskuliraš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: