Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:49, 8. 12. 2013.

Samo bahato

Autor

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

Da rezimiram. Novinarka Sanja Janačković krenula je tragom priče da je zbog renoviranja zatvoren Turistički info centar (TIC) u centru Niša, na 100m od "Konja".

To se dešava u Nišu, u kome ne pamtim kada je poslednji put održano neko svetsko prvenstvo u kolektivnom sportu.

Uredno je pozvala direktora Turističke organizacije Niša Uroša Parlića i zatražila komentar.

On objadnio da se TIC renovira, da i dalje radi onaj na ulazu u Tvrđavu, a da je nekoliko dana ranije otvoren još jedan, u doskorašnjoj Kancelariji za obeležavanje jubileja Milanskog edikta u Dušanovoj ulici.

S obzirom na to da niko živ nije znao da je otvoren novi TIC u Dušanovoj, a da informacije o njemu nema ni na sajtu TON-a, a da je i krenula od priče da onaj u centru ne radi, stavila naslov "Zatvoren info-centar u Voždovoj" - suva činjenica.

Pri tom, odmah u prvoj rečenici (tzv. lid-u) teksta napisala i da je otvoren taj novi, u Dušanovoj.

Ali, Parliću se nije dopao naslov i već to mu je zamutilo vid, pa prvu rečenicu možda nije ni pročitao.

Dozvolio je sebi, da u stilu Velje Ilića, pozove i najstrašnije napsuje novinarku!!

Pošto sam tog dana bio van Niša, sutra prepodne sam otišao da vidim kako izgleda taj novi TIC u Dušanovoj, da ga fotografišem i da napišemo vest o tome, da bi i građani i malobrojni turisti (za koje za sada samo verujem da postoje, jer ih nisam video), znali gde da kupe suvenire, potraže informacije,..

Kada sam došao do tog novog TIC-a, zaključio sam da Uroš Parlić mora da je bahati primitivac koji građane doživljava kao veverice ili da je dan ranije bio pijan.

Taj "Turistički info-centar" u stvari NE POSTOJI!

Status info-centra bi pre trebalo da ponesu susedna kladionica i kafana "Stara Srbija".

Za početak, obe su bile otvorene stalno, na njima je pisalo radno vreme, na prvi pogled je jasno šta su i čime se bave, prilično sam siguran da bi turisti sa osobljem mogli da se sporazumeju na stranom jeziku, a i da bi dobili preciznije informacije o samom gradu.

Gomila građana (nebitno da li su članovi neke stranke) je kroz komentare zaključila da je "naslov isprovocirao Parlića", da je "tabloidan", da je "izvučen iz konteksta", da je netačan...

Da, siguran sam da ga je isprovocirao. To je manje-više i bio cilj. Ne, nije bio tabloidan. Ne, nije izvučen iz konteksta jer je to bio kontekst, a potpuno, ali potpuno je bio tačan.

Parlić je napsovao novinarku. A, ni gradonačelnik i predsednik SNS Zoran Perišić, na čiji je predlog Parlić izabran, ni njegov zamenik Ljuba Slavkovic, nisu našli za shodno da se oglase. Kako god, makar i da kažu "Novinarka je bila bezobrazna", "Tekst i naslov su bili tendenciozni" (to im je omiljeno),.. ništa, baš ništa.

Ćute.

I kada mi je donedavni direktor Toplane nedavno pretio reagovao sam jer sam hteo da pokažem da ne sme NIKOM da preti.

I, sada reagujem jer nosilac visoke javne funkcije, kome platu daju svi građani Niša, ne sme NIKOGA da psuje!

A, ako onaj preti, a ovaj psuje novinare - koji imaju zaštitu novinarskih udruženja, pa čak i posebnu zakonsku zaštitu,...
da li je neko razmislio:

Kako se te iste kabadahije ponašaju prema zaposlenima ili prema "običnim" građanima?

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    19:05 // 17. 1. 2014.

    Ajde Peda pomogni deci naseg grada pa ,Pcelicu"i Jonica kontinuirano u juzne vesti.Ima toga mnogo:losa hrana,nema sredstva za higijenu,nema plate...ima blokade i dugovi,gladna deca i radnici..Ajde.

  • Petar

    00:36 // 12. 12. 2013.

    Za ovako nesto treba, treba smeniti doticnog ali isto tako i ostale koji u ovom gradu ne obavljaju svoje funkcije kako treba.

    Nis je najtuzniji grad u svakom pogledu

  • Vuki

    20:42 // 11. 12. 2013.

    Mislim da ne treba vama novinarima Brankica biti uzor po svaku cenu. Pljuvačine, i negativne konotacije ne idu u prilog nikom. Možda je cena dobijanje neke nagrade..za to da kao imate petlju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: