Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Danijel Dašić

Dugogodišnji regionalni predstavnik USAID u Nišu.

Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

  • 7 godina vernosti

    Koliko god nas scenaristi i režiseri ove višestranačke telenovele sluđivali stalnim obrtima i zapletima, ne treba zaboraviti da ipak mi biramo u kojoj priči želimo da živimo.

    (4) detaljnije
  • Francuska sobarica na srpski način

    Uz citiranje jedne izjave čuvenog francuskog generala iz Prvog svetskog rata o moćnoj srpskoj vojsci, kad je navodno rekao „ni naša konjica nije mogla da stigne vašu pešadiju". Da li je to istina ili samo laskava verzija izjave „pustili smo vas da prvi izginete“?

    (2) detaljnije
  • Izbori u Srbiji – napredna bajka o tamnom vilajetu

    Ko glasa, kajaće se. Ko ne glasa, opet će se kajati.

    (5) detaljnije
  • Dve godine Vlade i Bajke – Ana u Zemlji čuda

    Pre dve godine, jureći belog zeca i ludog šeširdžiju, naša Ana je uskočila kroz krivo ogledalo u praznu stolicu predsednika Vlade, i tako nastavila „bajku“ u kojoj živimo. Nije ona tu ništa menjala, samo je malo „ušminkala“, takoreći digitalizovala.

    (2) detaljnije
  • Digitalizacija kanalizacije

    Jer je jedina kanalizacija u koju ova vlast voli da ulaže, ona digitalno televizijska, kojom se smrad i fekalije ružičasto srećnog prava da znamo sve, svakodnevno širi Srbijom.

    (6) detaljnije
  • Mala matura za veliku decu

    I šta reći na kraju? Još jedna nedelja i još jedan blam ove vlasti. Protestuju studenti, srednješkolci, profesori, nastavnici.

    (4) detaljnije
  • Zašto Ani i Jadranki izveštaj EU više nije tako smešan?

    Da li stvarno verujete kako se naša vlast naprasno promenila nabolje i odlučila da poštuje Ustav i zakone ove države i zašto ne? I da ćemo stvarno ući u EU sa ovakvom zarobljenom državom u kojoj važe partijski zakoni i odluke samo jednog čoveka? U pravu su Ana i Jadranka. Ovo više uopšte nije smešno.

    (9) detaljnije
  • Pusti(mo) vodu, da „majstori“ konačno odu

    Ovog juna su nam se hiljadugodišnje poplave desile, evo već treći put zaredom u zadnjih par godina - odnosno po novom računanju vremena u godini 7. AV, sedma godina od dolaska Aleksandra Vučića na vlast, ili 2019. posle Hrista, ko još računa po starom kalendaru.

    (4) detaljnije
  • Lečenje metastaza "Zlatno doba" i halucinacija "Budućnost Srbije" - kviz

    Sa željom da se što pre krene u lečenje Srbije, u prilogu je samodijagnostika indikacija i kontraindikacija prisustva radikalno naprednog virusa, kao prvi i veoma bitan korak u lečenju te opake bolesti.

    (1) detaljnije
  • Kosovo gori, a predsednik se češlja

    Konačno je skinut veo tajne sa predsednikove Političke platforme za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, koja predviđa da svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 i da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova.

    (10) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: