Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komentar

Krematorijum razuma

Dok svet razmišlja kako da reciklira i plastiku i ideje, upravitelji naše države od zemlje, u kojoj kad pljuneš rodi nešto, prave deponiju.

(3) detaljnije
Ljuba-Kostic

Neka nova politika

Nije se poteglo ni za jednim od mogućih zaštitnih mehanizama koji su mogli i koji i dalje mogu da spreče prevaru birača koji su glasali za jedan politički ''proizvod'' da bi potom, narodski rečeno ''preletanjem'' nosioca mandata u drugu političku opciju, zapravo dobijali nešto sasvim treće. To pravo je u Srbiji ipak moguće ostvariti ukoliko ste recimo kupili patike pa se ispostavi da nisu one koje ste zapravo želeli, ali nije moguće ukoliko su vas slagali vaši politički predstavnici koje ćete potom i pored svega, nastaviti da uredno plaćate tokom trajanja poverenog im mandata.

(3) detaljnije
Mojasevic-Aleksandar

Žene od sultana

A mi jadni, ubismo se i briselskim sporazumevanjem i klečanjem u „Ovalnom kabinetu”, i opet, ništa. Neće, pa neće. Dobro, da ne budemo toliko na kraj srca, blesne tu i tamo po koji tržni centar, o putevima da ne pričamo, a šta tek reći o „borbi protiv organizovanog kriminala”.

(3) detaljnije
720

"Stojte, galije niške!"

Bez obzira na trenutni varljivi osećaj vlastne svemoći, bez obzira na povremeni zapenušani delirijum pri pesmi “Pukni, zoro”, čime se, valjda, dokazuje “moderni” patriotizam, bez obzira na poneku fotografiju sa Vida u bermudama, majici na bretele i japankama.

(28) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Pola veka škole Branko Miljković

  Isprva sam mislio da je Branko Miljković mnogo više škola nego što je pesnik. Iskren da budem, tek sam na prvoj proslavi dana škole, kada je neki tamo Uroš, ne znate ga vi, recitovao “Jedan maleni cvet“ saznao ko je taj Miljković.

  (7) detaljnije
 • Petko-Nisavac

  Pismo za prisednika

  I ete,nakanjujem se k'ko da ću zbiram KRIZNI ŠTAB. Te daj malko da razmislim, te daj malko da počekam, te danas je praznik greota je od Gospoda, jutre je nedelja ne raboti se i jedva se reši, u tornik ću počnem s's pisuvanje pa ako da Gospod ću ga završim tam do drugu nedelju. A k'd odstoji desetinu d'na ću mu ga ispratim.

  (8) detaljnije
 • nikola_jpg.jpg

  Niš na respiratoru

  Zamislimo li Niš kao prosedog muškarca na kraju pedesetih koji još ume da namigne sa šanka, uz burbon sa jednom kockom leda ispred sebe, rekli bismo da je sasvim dobrodržeći mangup. Čini mi se, da se proteklih nekoliko godina, ipak malo zapustio. Zarastao u bradu. Otromboljio se. A kad dođe zima, smrdi brate. Džabe parfem. Iz duše mu zasmrdi.

  (5) detaljnije
 • Dragan-Dobrasinovic

  Hajde da ga niko ne pomene

  Hajde da ga niko, ko razmišlja slobodno, ne pomene imenom narednih mesec dana. Nijedan nezavisni medij, nijedan časni intelektualac, nijedan opozicioni prvak, nijedan jedini slobodnomisleći gradjanin. Da Koraks ne crta karikature sa njegovim likom.

  (12) detaljnije
 • Estetika ružnog

  Samo bahata megalomanija, lopovluk i lečenje kompleksa na angro po kafanama na potpis, uz belo i nesrećnu piletinu.

  (4) detaljnije
 • gordana bjeletic

  Stepenice još ne rade, a gradonačelnica opet ljuta na nas

  Gradonačelnica je bivša urednica dopisništva RTS-a u Nišu, sada uređuje svoj Fejsbuk profil na kome je objavila najnoviji tekst koji je završila sa brže, jače, bolje i na kome bi ponekad da uređuje i Južne vesti.

  (48) detaljnije

Naši autori