Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

  • Braćo Amerikanci!

    Braćo Amerikanci, u ovoj teško vreme, k'd su vi obrnuli grbinu svi l'žovni pobratimi i kardaši, i k'd vi gledaju sair svi belosvetski dušmani i k'd ste se zapleli, k'ko pile u kučinu, s's ovaj vaš zakon za izbori, Srbija misli na vas.

    (8) detaljnije
  • Drim tim

    Prođoše dva meseca od k'ko glasamo i praimo onija bojkoti a ništo. Nit imamo skupštinu nit imamo vlas'. A bre političari, za toj li smo se junački s's gole grudi probijali kroz koronu s'lte da ve zaokružimo s's plajvaz, a vi se s'g pretoparate i premišljujete k'ko selske mladeneveste.

    (3) detaljnije
  • Seksualno uznemiruvanje

    Ako onaj Leonardo da Vinči iz PINK televiziju može da vi leči snagu od koronu s's sijaličke i truje dušu s's Zadrugu, mogu i ja, s's ovuj moju priču, od depresiju lek da vi bidnem.

    (3) detaljnije
  • K'ko je Niš stanuja varoš od milion duše

    Ovija dni ideše golemo zborenje po niški sokaci. Svi se pituju, koga li će Beligrađani da turu za gradonačelnika na naš si Niš. Takoj si je bilo od kralja Milana pa na ovam.

    (4) detaljnije
  • Il' jevropa il' ladna Nišava

    Malko li je, č's po č's pa ete ti gi ovej naše iz Brisel, što gi ujdurisamo i namazamo s's belilo i rumenilo, pa gi ispratimo da tam po Brisel otvaraju taj poglavlja. Još na aerodrum se razvikaju: "Narode srpski, mlogo smo se namučile, tri put se preznojimo, sve ni se belilo i rumenilo rasteče po lice, al' ga otvorimo."

    (2) detaljnije
  • K' k' v   narod   t' k' v   vlas'

    Svaka partija sklepala od plastični štapčiki po jedno san'dče i na njeg turila nike šarene artiške. K'd gi pogledaš, odma pomisliš ovija iskaju semenke i leblebije da prodavaju a od ovej artiške će praju fišeci.

    (7) detaljnije
  • Sve se znaje

    Prođe ovaj karantin a i korona se ništo ućutala, pa reši da se malko promajem do Kazandžisko sokače i da se vidim s's ovija moji kardaši. Uželeja sam se bre, da onakoj domaćinski prozborimo niki reč a i od'mno nesmo bocnuli ništo na č'čkalicu i plaknuli gušu s's ćurlinsko vino.

    (3) detaljnije
  • Skupština opet radi

    Gledam ovoj pa si mislim, fala ti Gospode, ni korona gi neje promenila.

    (4) detaljnije
  • Nikad više neće bidne isto (istorijski osvrt)

    Svi su praili onej reforme da na narod bidne poubavo. Najprvo okreču kancelarije i viknu popa da gi očati molitvu i ispudi duh od nečastivog što se četiri godine majaše po tej iste kancelarije.

    (10) detaljnije
  • Penzioneri k'ko Ceca k'd gu turiše nanogicu

    Gospode, mlogo si se ogrešija s's nas Srbi. Ono istin je Gospode, sami smo si iskali da bidnemo nebeski narod, sami smo si iskali carstvo nebesko, al' ti ga pretera Gospode, što je mlogo mlogo je, dokle će ne turaš vo iskušenije?

    (17) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: