Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

 • Kako je Pinki video Tita ili kako su Nišlije videle Putina

  Mi smo si starovremski čoveci, u pešes' dražave smo živeli i mlogo smo preko glavu prefrnjili. Koga sve nesmo dočekuvali i koga sve nesmo ispraćali. U Titino vreme, č's po č's pa se čuje, Tito će s's plavi voz da prođe kroz Niš.

  (4) detaljnije
 • Doktur Saša Milenković

  A bre, mislim si ništo na ovaj moj pamet, i za Tita k'd ostade bez nogu, ne beše tolko zborenje po čaršiju, k'ko s'g za noge i kukovi od mojega kuma Đoku i njegovog doktura Sašu.

  (5) detaljnije
 • Bela kuga

  Lele, što što će rabotimo, mladi se potikaše po beli svet, penzioneri će pomru, deca se ne rađaju, će ostanemo bez narod. Ako ostanemo bez narod, na koga će vlas' da bidnemo?

  (12) detaljnije
 • Trajko Palilulac

  Vika mi ovaj moja žena si i domakica: "A, bre, ćorčo ćoravi, vidiš li koj sve neje bija direktor, i kuso i repato i ćoravo i sakato, s'lte ti će cel život da lepiš plakate i mandaš s's motke od transparenti. Dvajes godine se utepuješ s's politiku, sve partije si promenija a fajdu nesi videja".

  (10) detaljnije
 • Braćo Bligrađani, nek vi je alal aerodrum

  Eve, i novu krštenicu smo napraili na Cara Konsantina. Tam s'g pisuje k'ko se on neje rodija u Niš, nego u Beligrad, i toj na Petlovo brdo. Eve, sašili smo si u Beneton i poširokačke gaće i toj bez učkur, da gi za č's smaknemo, k'd vi se prioće.

  (27) detaljnije
 • Bez televiziju ništo ne biva

  A Rusi k'ko Rusi, će prenosu i i popus' će ni davaju al' na svi kamermani i na svi onija što se maju oko nji i oko televiziju, da davamo diplomatski status. I tuj se ne pogodimo.

  (1) detaljnije
 • Politika

  Narod ima dobru dušu i kratak pamet, za č's ga pretupaš. Razudaraš se u bubnjevi, razduvaš se u trube, razmandaš se s's barjaci i on bataljuje i ženu i decu, i kuću i imanje i ćoravački trči da ga utepaju za kralja i otadžbinu, za Tita i partiju, za Boga i veru, za svetu zemlju, za ništo.

  detaljnije
 • Đaci i profesuri

  Fala na Gospoda, ovija dni dobimo novu vladu. A u novu vladu i novog ministra za đaci i čkolju. Odma se čovek ufati u rabotu. Vidi se bre, vredan, učovan čovek, jevropejac.

  (2) detaljnije
 • Đavolska rabota

  K'd proodiš kroz Obrenovićev sokak, svaka druga kuća banka, nijedna naša, sve belosvetske. Načičkale se jedna do drugu, mamu te, vikaju te, "ulegni bre, uzmi kolko ti treba, će vrneš k'd imaš, s'lte potpiši ovde kude su ovaj najsitna slovca". I ti ulegneš, muka te naterala.  K'd ulegneš, k'ko u kljusu da si se uvatija.

  (3) detaljnije
 • Špardžije

  Fala ti Gospode što ni dade prisednika špardžiju. Dosta je bre bilo. Ovija što su pre njeg bili po opštinu, ametom ga beoše preterali s's arčenje na pare. Od Niš, Grčku napraiše. U Krive livade naftu da točimo a u Čair zlato da kopamo pa se neće kurtališemo od tija dugovi.

  (3) detaljnije

Naši autori