Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

 • Đavolska rabota

  K'd proodiš kroz Obrenovićev sokak, svaka druga kuća banka, nijedna naša, sve belosvetske. Načičkale se jedna do drugu, mamu te, vikaju te, "ulegni bre, uzmi kolko ti treba, će vrneš k'd imaš, s'lte potpiši ovde kude su ovaj najsitna slovca". I ti ulegneš, muka te naterala.  K'd ulegneš, k'ko u kljusu da si se uvatija.

  (3) detaljnije
 • Špardžije

  Fala ti Gospode što ni dade prisednika špardžiju. Dosta je bre bilo. Ovija što su pre njeg bili po opštinu, ametom ga beoše preterali s's arčenje na pare. Od Niš, Grčku napraiše. U Krive livade naftu da točimo a u Čair zlato da kopamo pa se neće kurtališemo od tija dugovi.

  (3) detaljnije
 • Ulica Todora Milovanovića

  Ovija iz Jevropu ni naredili da od pločke napraimo "stazu za slabovidni čoveci". Ubavo, takoj i treba ako iskamo Jevropa da bidnemo. Al'oćeš, ovija naši učovnjaci napraili "stazu za slaboumni čoveci", i s'lte lud čovek mož' da odi po njuma jer vodi pravo u jendek od kanalizaciju.

  (7) detaljnije
 • Preletači

  Čatim ovej novine, buljim u ovaj televizor, i nema d'n a da ne pisuju i zboru od niki preletači. K'kvi su bre tija preletači? Ja znajem za golubi, al' ovoj čoveci, pa preletači, nes'm znaja.

  (3) detaljnije
 • L'ganje do moganje

  Dokle će bre da me l'žu a ja da ćutim? Ajd što me l'gaše tatko i majka, dok beo dite, toj razbiram. Toj je bilo za moje dobro. A i dite, k'ko dite, za č's ga zalažeš s's niko čibuče ali igračku. 

  detaljnije
 • Katastar

  Ako imaš golemog dušmanina, što te je za srce uapaja, što te je u crno zavija, što ti je život zagorčaja, nemoj da ga pcuješ pa u crno zavrzuješ, nemoj mu praiš mađije i ispraćaš ajduci da ga tepaju. Prokuni ga, pred  ikonu i kandilo, da se cel život pisuje u katastar.

  (3) detaljnije
 • Gnjila jabuka
  Izbori 2016

  Izborna lista

  S'g od k'd ni Bog i Amerikanci dadoše demokratiju, iskoči niki taze adet za glasanje. S'g se ne glasa za čoveka, nego za artišku vikanu lista. Tuj su pisani turli-turli imiki i na kusi i na repati.

  (2) detaljnije
 • Izbori

  Jedva čekam da po Srbiju pa bidnu niki izbori. T'g će se Beligrađani i Prečani setu da od Bubanj potok ponadole živu niki Srbi s's dobru dušu, kratak pamet i k'ko gi s's malko l'ganje i naplakuvanje pa mož' pretupaš da glasaju za teb. 

  (3) detaljnije
 • Što će ni televizija?

  Tam po Beligrad s'lte ćutu i glasaju. Da gi niki rekne, od ovija njiovi  prisednici, k'ko Ćele-kula mora da se prenese na Terazije, s's obe ruke bi glasali, s'lte da gi bije glas k'ko mlogo poštuju partiju i prisednika na partiju.

  (4) detaljnije
 • Na more idenje

  (1) detaljnije

Naši autori